Kiszel Tünde az APEH célkeresztjében? "Aki kér, az kap számlát a naptárról!"

Pénzcentrum2010. május 26. 04:20

Az 50 éves Kiszel Tünde már a legendás naptár jubileumi kiadványának előkészületein dolgozik, azonban egy adóhatóság felé történt bejelentés miatt akár kellemetlen meglepetés is érheti. Állítólag egy kiskereskedőnél telt be a pohár, miután egy rendezvényen a saját szemével látta, hogy Kiszel nem adott számlát a naptárról egy vevőnek.

A bejelentő szerint az is kérdéses, hogy az interneten közel kétezer forintért rendelhető naptár mellé vajon kapnak-e nyugtát vagy számlát a vásárlók. A kereskedő végül bejelentést tett az APEH felé, melyben kéri, hogy ellenőrizzék le, vajon a celeb adózik-e a naptárból származó bevételei után.

Kiszel Tünde a Blikknek elmondta, hogy a következő évi kiadvány két változatának tervei már elkészültek, az egyik csak a róla, a 10. jubileumi pedig a lányával készült képekből áll össze.

A naptárakat árulják könyvesboltban és papír-írószer üzletben, de az interneten is lehet rendelni, évente néhány ezer darab fogy belőle.

Kiszel hozzátette, hogy a jogszabályok szerint adózik, aki kér, annak ad számlát is. A naptárüzlet általában nullszaldós, de ha van is rajta egy kis haszon, arra kár irigykedni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A konkrét személy ellen folyó vizsgálat adótitoknak minősül, annak eredményét csak az "átvilágított" tudhatja meg, a bejelentő nem. Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője nem cáfolta, de nem is erősítette meg a Kiszel Tünde adóvizsgálatával kapcsolatos híreket. Évente körülbelül húszezer bejelentés érkezik az adóhatóság felé, de nem indítanak minden esetben vizsgálatot, hanem előtte megvizsgálják, hogy van-e alapja egy komolyabb ellenőrzésnek - tette hozzá a szóvivő.

Címkék:
adótitok,