Sárga csekk helyett akár bankkártyával is fizetheted adódat

Pénzcentrum2010. május 14. 15:02

A személyi jövedelemadó megfizetésére három különböző módon történhet, melyek közül kettő az adózó számára költségmentes, a harmadik pedig kényelmes, azonban némi bankköltséggel járhat.

Nem csak az adóbevallások benyújtásának, hanem az adó megfizetésének is május 20-a a határideje. Az adózók háromféleképpen tehetnek eleget szja fizetési kötelezettségüknek. Választhatják az APEH által a bevallási egységcsomagban megküldött sárga csekket (postai készpénzátutalási megbízást). Ebben az esetben a csekken szereplő előre kitöltött adatokat ellenőrizni kell, majd ki kell tölteni a bevallásban is szereplő befizetési kötelezettség összegéről.

Az adóbevallásról: Figyelem! Már csak egy hét maradt hátra - Jön az év legfontosabb határideje

Amennyiben az adózó nem kapott volna egységcsomagot, vagy olyan befizetése is van, melyhez nem kapott csekket az APEH-től, a hivatal ügyfélszolgálatain juthat hozzá. Az ország 60 APEH Ügyfélszolgálatán közvetlenül is, bankkártyával fizethető az adókötelezettség. Mindkét fizetési mód költségmentes az adózók számára. Bankkártyás fizetés esetén a befizetési igazolást az APEH ügyfélszolgálata állítja ki az adózó számára. A bankkártya-terminállal rendelkező ügyfélszolgálatok címei a következő táblázatban olvashatók:


A banki átutalás a harmadik lehetőség az adó megfizetésére. Ez akár netbankon keresztül sorban állás nélkül otthonról is elvégezhető. A kényelemért cserébe a bankunk által felszámított utalási költséget kell fizetni. Az személyi jövedelemadót a következő APEH-számlára lehet utalni: APEH Személyi jövedelemadó beszedési számla, 10032000-06056353. Adónem kód: 103. Az utalás közleményében az adóazonosító számot fel kell tüntetni. A különböző adók és járulékok beszedési számláinak listája erre a linkre kattintva érhető el az APEH honlapjáról.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: