Sosem találnád ki, melyik országban isznak a legtöbbet

Pénzcentrum2010. április 22. 16:58

Bolygónk többi kontinenséhez viszonyítva Európában a legmagasabb az egy főre eső alkoholfogyasztás. Az Eurobarométer uniós közvéleménykutató intézet friss felmérése azt vizsgálta, miként vélekednek az alkoholfogyasztásról az Európai Unió polgárai, és mennyire tájékozottak az alkohol kedvezőtlen hatásairól.

Az európaiak negyede állítja, hogy a legutóbbi 12 hónapban egyáltalán nem fogyasztott szeszesitalt, háromnegyedük beismerte, hogy isznak. A legtöbbet a dánok (a lakosság 93 százaléka), a svédek (90 százalék) és a hollandok (88 százalék) isznak. Ezzel szemben Portugáliában (58 százalék), Olaszországban (60 százalék) és Magyarországon (64 százalék) isznak a legkevesebbet.

 

 

Ha a magyarok esetében bekalkuláljuk, hogy hányan nem isznak állítólag egyáltalán semmit, akkor kiderül, hogy a 65 százalékot kitevő nem absztinens magyarok 24 százaléka az összes megkérdezett 15,6 százalékát jelenti. Ez is alatta marad a 22 százalékos uniós átlagnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Eurobarométer az Európai Unió 27 tagállamában tavaly október 2. és 19. között végezte felmérését.  A megkérdezettek 89 százaléka egyetért azzal, hogy 18 éven aluliak ne vásárolhassanak és ne fogyaszthassanak szeszesitalt. Az európai lakosságnak több mint a háromnegyede támogatja, hogy az üvegek címkéjén is tüntessék fel a figyelmeztetést a terhes nőknek és a gépjárművezetőknek. Ami az alkohol reklámozását illeti, a szlovákok a legszigorúbbak - a lakosság 92 százaléka támogatja a fiatalokat célba vevő reklámozás tilalmát.

Címkék: