Ötmilliárdos titok - Továbbra sem működik a magyarorszag.hu

Pénzcentrum2010. március 10. 11:02

Ma délelőtt is hol hibaüzenet, hol az új arculat fogadja a magyarorszag.hu kormányzati portálra látogatókat. Az oldal, és ezáltal az Ügyfélkapu kálváriája is tovább folytatódik.

Időszakosan már hétfő délelőtt is elérhetetlen volt a március 1-jén megújult, majd röviddel az új arculat indulása után leállított kormányzati portál. A múlt hét folyamán az üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. visszaállította a március 1-je előtti oldalt, majd hétvégén az új weblap próbaüzemével próbálkozott.

Korábban: Kínos! Tovább szenved a kormányzati portál

A társaság korábbi tájékoztatása szerint a próbaüzem szombaton 8:00 órától vasárnap 14:00-óráig tartott. Az üzemeltető az időszak alatt összegyűjtött tapasztalatok alapján döntött arról, hogy fenntartja-e vasárnap 14 óra után is az új felület próbaüzemét, vagy visszaállítja a régi oldalt.

A Pénzcentrum hétfőn telefonos megkeresés után elektronikus levélben kérdezte meg az üzemeltető Kopint-Datorg Zrt.-t a leállás okáról, valamint az oldal stabilizálásának várható időpontjáról, azonban a cég két nap alatt nem tudott választ adni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ötmilliárdba került

Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal infokommunikációért felelős kormánybiztosa még tavaly novemberben beszélt arról, hogy új névvel, arculattal és szolgáltatásokkal jelentkezik a kormányzati portál. A tájékoztatón akkor elhangzott, hogy a fejlesztést mintegy ötmilliárd forintnyi uniós forrás tette lehetővé; ebből hárommilliárdot szerverbeszerzésre, 480 milliót portálépítésre fordítottak.

Címkék: