NYENYI 2009: felejtsd el a floppy-t, itt az új program!

Pénzcentrum2010. március 9. 14:02

A NYENYI 2009 program kizárólag az elektronikus ügyintézés keretében történő adatszolgáltatáshoz szükséges állományok előállítására alkalmas. A 2009. évre vonatkozó adatszolgáltatás számítógépes adathordozón (floppy lemezen) történő teljesítésére nincs lehetőség!

A korábbi évek gyakorlatától eltérően a 2009. évi NYENYI program használatához indítóállomány letöltése nem szükséges. A NYENYI2009 programba külső (bérszámfejtési) rendszerekből adatokat átvenni XML állományon keresztül lehetséges, melynek leírását az ENyenyiImportSchema.xsd nevű XML séma definíció tartalmazza.

Program neve: NYENYI2009
Verziószám: v1.0.510
Kiadás: 2010. március 01.

Letöltések:
WINDOWS alapú 2009. évi NYENYI program (NYENYI2009)

XSD séma
XML elemek leírása
XML mintaállományok
NYENYI2009 felhasználói kézikönyv

Az import XML állományt felépítő XML elemek (tag-ek) tartalmi leírása az importXML.pdf-ben táblázatos formában található. A nyilvántartásra kötelezettnek az adatszolgáltatás teljesítéséhez az Ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkező meghatalmazott, illetve képviselő természetes személy azonosító adatait az ONYF által erre a célra rendszeresített Bejelentő lapon kell közölnie.

A Bejelentő lap az ONYF honlapjáról tölthető le. A bejelentőlaphoz csatolni kell a meghatalmazás eredeti példányát is. A program Windows 2000, Windows XP és Windows Vista operációs rendszer alatt működik, amennyiben azon a magyar nyelvi környezet installálva van.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Amennyiben a biztosított 2009. évben gyedben, vagy gyesben részesült, a társadalombiztosítási, illetve családtámogatási kifizetőhelyet nem működtető foglalkoztatónak a gyed, illetve gyes folyósításának időtartamát, összegét, valamint az ellátásból levont nyugdíjjárulékot a "Biztosításban töltött idő tól-ig" rovatban feltüntetni nem kell, mivel az ellátásokra vonatkozó nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatást a díjat, illetve a segélyt folyósító szerv teljesíti. Az ellátás típusát és a folyósításának időtartamát kizárólag a "Biztosítás szünetelése, vagy a munkabérrel ellátatlanság ideje" rovatban kell feltüntetni.

Kifizetőhellyel rendelkező foglalkoztatók esetében az említett ellátások időtartamát, összegét és az abból levont nyugdíjjárulékot a "Biztosításban töltött idő tól-ig" rovatban -külön soron- fel kell tüntetni.

Címkék: