Ők tudják a legtöbbet az adózásról - Benne lesznek a TV-ben

Pénzcentrum2010. március 8. 16:58

Lezajlott a RangAdó 2 országos döntője pénteken, így március végén a négy legjobb csapat méri össze tudását a Szuperdöntőben, melyet a Magyar Televízió is műsorára tűz.

A vetélkedő végső fináléjába a budapesti Bornemisza Péter Gimnázium XMS csapata, a hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakközépiskola Rangfalók csapata, a szegedi Kereskedelmi, Közgazdasági és Vendéglátóipari Szakképző Iskolát képviselő "Tám-adók", valamint a komáromi K-EMÖ Széchenyi István Közgazdasági Informatikai Szakközépiskola tax(i) nevű ötfős társulata jutott be.

A budapesti és a hajdúszoboszlói középiskolások holtversenyben az első helyen jutottak be a végső megmérettetésbe, a szegediek a képzeletbeli dobogó második, míg a komáromiak a harmadik helyet foglalták el.

Az APEH középiskolásoknak indított vetélkedőjének pénteken tartott országos döntőjében a hét régió egy-egy győztese mérkőzött meg. A március 27-én, az MTV műsorán is nyomon követhető Szuperdöntőben a négy legjobb csapat versenyez.

A pénteki összecsapáson a hét csapat többi között totózott, igaz-hamis feleletválasztós feladatot oldott meg, a házi feladatként kapott és otthon kitalált adós vicceket adták elő játékos formában, összemérték ügyességüket a Tabu nevű játékban, illetve számot adtak arról, mennyire ismerik az adótörvényeket, és hogyan igazodnak el a pénzügyek rendszerében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az adózás közös ügyünk gondolat jegyében meghirdetett RangAdó 2-re az ország 250 középiskolájának csaknem 500 csapatajelentkezett. Az 5 fős csapatok 3 internetes fordulóban vettek részt, majd a legeredményesebbek a regionális fordulókon mérték össze tudásukat, ahonnan régiónként 1-1 csapat került be a vetélkedő országos döntőjébe.

Az APEH második alkalommal meghirdetett középiskolai vetélkedőjének az volt a célja, hogy bővítse a középiskolások adótudatosságát. A vetélkedő kérdései között adózástörténeti érdekességek, alapvető adózási tudnivalók, az adózók jogai és kötelességei szerepeltek.

Címkék: