15 sárga csekk után eszmélt az átvert ügyfél

Pénzcentrum2010. március 2. 18:32

100 ezer forintot csalt ki egy állítólagos jósnő hiszékeny ügyfelétől. A károsult feljelentést tett, a Soproni Rendőrkapitányság így csalás büntette miatt indított büntetőeljárást -írja a kisalfold.hu.

Ismeretlen tettes ellen érkezett feljelentés a Soproni Rendőrkapitányságra, aki egy újsághirdetésben anyagi ellenszolgáltatás nélkül kínálta fel segítségét ahhoz, hogy ügyfelei sikeresen boldoguljanak az életben. A sértett - egy 49 éves asszony - elmondása szerint 2009 októberében olvasta azt a hirdetést, amely a fenti üzenettel azt ígérte, hogy a jó tanácsok segítségével majd pénz áll a házhoz.

A bankok apránként húzzák le félmillióval a devizahiteleseket! THM-en kívüli sarc

A kisalfold.hu információi szerint az asszony először levelet írt a hirdetésre, erre 2010 januárjában választ is kapott, amelyben küldtek neki egy numerológiai táblázatot és egy csekket, amelyet feladott. Ezt követően még tizenöt csekk érkezett mindösszesen 100.000 Ft-ról.

A nő akkor tett feljelentést, amikor kiderült, anyagi helyzete nemhogy javult volna, hanem megtakarított pénze is elfogyott. Az ügyben csalás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás.

Címkék:
jósnő,