Vérlázító fotók: így szórakoznak az adóhivatalban, munkaidőben

Pénzcentrum2010. február 15. 16:58

Újabb hivatali botrány borzolja a brit közvélemény kedélyét. Az Adó és Vámhivatal munkatársai vicces képeket tettek fel a Facebookra, melyeket munkaidőben készítettek, saját magukról.

Nagy-Britanniában sem a legkedveltebb köztisztviselők közé tartoznak az adóhivatal munkatársai. Az adófizetők gyakran panaszkodnak a hosszú sorok, a lassú ügyintézés miatt. Most azonban újabb botrány borzolja a kedélyeket.


Artista hegesztő az építkezésen! 6,5 milliárdos munkaügyi bírság
- Kattints!

Az HMRC, azaz az Adó és Vámhivatal Bournemouth-i irodájának dolgozói ugyanis humorosnok szánt fotókat és videókat tettek fel Facebook-oldalukra. A képeken az látszik, amint munkahelyükön dobozokkal a fejükön szórakoznak, a videókon pedig hallatszik, ahogy kinevetik a hozzájuk segítségért forduló adózókat.

 


Az egyik adóhivatali dolgozó humorosnak szánt hozzászólásában meg is jegyezte, hogy egy teljes munkanapot sikerült elvesztegetnie a dobozok rajzolgatásával. Egy másik dolgozó azzal védekezett: nem ő tette fel a képeket, hanem valaki visszaélt az adataival.

Az adóhivatal szóvivője vizsgálatot ígért az ügyben. Mint a Daily Mail című napilapnak elmondta, megkövetelik munkatársaiktól az adófizetőkkel szembeni tisztelettudó magatartást, és a munkahelyi előírások maradéktalan betartását.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lidl: nyomozók, kamerák, öblítő a kabát alatt - Exkluzív interjú, 2. rész - Kattints!

Szeptemberben hasonlóan felháborító fotókat közöltek a brit bulvárlapok. A képeken az látszik, hogy a Nagy-Britanniában több millió fontért felállított sertésinfluenza-telefonközpont munkatársai unalmukban kártyáznak és alszanak - mindezt munkaidőben.


A képek az egyik sertésinfluenza-call centerben készültek. A telefonközpontokat az adófizetők pénzéből hozták létre, az ott "dolgozók" is természetesen állami forrásból kapják fizetésüket.

Címkék:
sertésinfluenza,