Állások százai várnak betöltésre Kecskeméten

Pénzcentrum2010. január 20. 09:47

Az eredeti tervekhez képest korábban, 2011 végén indul a termelés a már érvényes építési engedélyekkel rendelkező Mercedes üzemben. A gyártósorok kiépítése még az idei évben megkezdődik, és az alkalmazottak egy jelentős részét is még ebben az évben veszik fel.

Nagy lökést adhat már 2010-ben is a Kecskemét környéki térségnek a német autógyártó óriás, a Mercedes érkezése. Az autógyár ugyanis - a beszállítókat nem számítva - csak az év végéig mintegy 500 állást teremthet - írja mai számában a Világgazdaság.

Bár az üzemben csupán jövő év végén kezdődik a következő generációs A és B-osztályos Mercedesek gyártása, már most keresi a cég a megfelelő munkaerőt. A vállalat egyebek mellett informatikával, minőségmenedzsmenttel, logisztikával, beszerzéssel, humán erőforrással, pénzügyekkel és kontrollinggal foglalkozó szakembereket is keres, és a fizikai gyártási folyamatban is akadnak bőven szabad helyek.

A lap információi szerint ideáig kevés gépkezelőt és fényezőt tudtak toborozni Kecskemétre, és a felvettek szakmai ismeretei is hiányosak. Utóbbi tény nem jelent megoldhatatan gondot az autógyár számára, mivel a munkavállalóikat még munkába állás előtt anyaországi gyárakban - főként a dél-németországi Sindelfingenben és Rastattban - fogják kiképezni.

A témában járatos szakember, Lepsényi István, a Magyar Gépjárműipari Szövetség elnökségi tagja állítja, hogy a termelő gyárak szemszögéből nézve hazánkban jó szakirányú egyetemi oktatás folyik. Azonban a szakmunkásképzéssel gondok vannak, ezért a cégeknek sok esetben maguknak kell kiképezniük vagy továbbképezniük a dolgozóikat.

Címkék:
kecskemét mercedes gyár, szakmunkásképzés,