54 milliót zároltak a BKV-botrányhős számláján

Pénzcentrum2010. január 7. 08:17

Házkutatást tartott a rendőrség Szalainé Szilágyi Eleonóra lakásán és elő is állították a BKV volt humánpolitikai igazgatóját. A gyanú szerint Szalainé csalt, amikor 86 millió forint végkielégítés felvétele után is havi átlag 2,5 millió forintért tovább dolgozott a közlekedési vállalatnál - írja az Index.hu.

Házkutatást tartott a rendőrség Szalainé Szilágyi Eleonóra lakásán és előállította a BKV volt humánpolitikai igazgatóját, akit különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával hallgatták ki.

A volt igazgató emlékezetes körülmények között úgy vett fel 96 millió forint végkielégítést a BKV-tól, hogy valójában maradt a vállalatnál havi 1,2 millió forintos fizetéssel és 120 %-os prémiummal. A rendőrség szerint a végkielégítés kifizetése több munkajogi és pénzügyi szabályba ütközött, az összeg utalványozására Szalainénak nem volt jogosultsága.

Szalainé néhány hónappal később végül távozott a posztról, feladatait ideiglenesen az a Sziebert György látta el, akit decemberben tartóztattak le korrupció gyanújával.

A nyomozás során a rendőrség 54,1 millió forintot zárolt Szalainé bankszámláján. A bűnüldöző szerv tájékoztatása szerint további gyanúsítotti meghallgatások várhatóak az ügyben.

Címkék: