Tovább csúszik az APEH! Rejtély, mennyi adót kell fizetned

Pénzcentrum2009. december 21. 10:02

Ismét késhet az APEH vagyonadó-kalkulátora. Semmi sem biztos, de elképzelhető, hogy idén már nem is teszi közzé az állami adóhatóság az internetes számológépét.

Könnyen megeshet, hogy ma sem teszi közzé az APEH a vagyonadó-kalkulátorát, válaszolta a Pénzcentrum kérdésére az adóhatóság illetékese. A szakemberek még dolgoznak rajta, és előfordulhat, hogy csak 2010. január 1-jén jelenik meg az ingatlanok adóalapjának megállapításában segítséget nyújtó internetes kalkulátor.

November 15-e és december 15-e után a mostani elhalasztás már a harmadik csúszás lehet a vagyonadó-kalkulátor megjelenésével kapcsolatban.

Időpont feltételes módban

Nem lehet pontosan tudni, hogy mikor jelenik meg a még fejlesztés alatt álló kalkulátor. Akár még az is elképzelhető, hogy már ma is kipróbálhatja a nagyközönség, de lehet, hogy csak az újesztendőben lesz rá lehetősége. Az APEH mindenképpen egy üzembiztos kalkulátort szeretne közkézre bocsátani, a fejlesztők még dolgoznak annak érdekében, hogy minél pontosabb értékeket adjon meg a számológép.

Korábban: Késik az APEH! Mi lesz a vagyonadóval?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A korábbi, december 15-i csúszást Bakonyi Ágnes az adóhivatal szóvivője azzal indokolta, hogy külső ingatlanforgalmazással foglalkozó vállalkozásokat is segítségül hívott a hivatal, és a segítségükkel pontosításokat végeznek a számológépen.

Címkék: