Súlyos bírság: nem engedték vissza dolgozni

Pénzcentrum2009. december 7. 08:32

1,5 millió forintra büntette az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Magyar az ITD Hungary Zrt.-t, mert nem vették vissza korábbi állásába egyik felső vezetőjüket -írja a Népszabadság.

Az nő 2007 márciusában -gyermekei születése után- jelezte, hogy szeretne dolgozni. A cég mindössze anynyit válaszolt, hogy kiadják addigi szabadságát, de állítása szerint sem az állásáról, sem a fizetéséről nem tájékoztatták. Több levélváltás után nyáron közölték vele, hogy az általa korábban betöltött vezetői munkakör megszűnt, helyette felajánlottak helyette egy otthonról is végezhető, kisebb fizetéssel járó munkát.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint a cég a korábban betöltött vezetői munkakörének betöltésével is megsértette az egyenlő bánásmód követelményét.

Az elmúlt öt évben nem csökkent az ilyen jellegű panaszok száma - mondta Demeter Judit, a hatóság elnöke. Kutatások is azt bizonyítják, hogy a munkáltatók nem szívesen veszik vissza a gyerekes kollegákat. Az elnök szerint a vezető beosztású nőket többször érheti ilyen megkülönböztetés.

Címkék:
egyenlő bánásmód hatóság,