Cafeteria 2010: előre fizetve adómentes

Pénzcentrum2009. december 4. 08:47

Nem feltétlenül kell megfizetni a jövő évi kedvezményes kulcsú cafeteria elemek után az adót, a trükk mindössze annyi, hogy még idén kell őket kifizetni a munkavállalóknak.

Megúszható a jövő évi kedvezményes kulcsú, 25%-os személyi jövedelemadó (szja) azoknál az idén még adómentesen adható utalványoknál, amelyek még ebben az évben beszerezhetők, de csak 2010-ben járnak le. Az adómentességhez csupán annyi szükséges, hogy a munkáltató még idén december 31-ig vásárolja meg az utalványokat, és ossza szét a munkavállalók között - írja a Napi Gazdaság.


Az adómentesség fontos feltétele még az is, hogy az így kiosztott utalványokkal a munkavállaló ne lépje túl 2009-re érvénye az adómentes keretét. Amennyiben a munkáltató még idén be tud szerezni jövőre is érvényes bónokat, illetve van pénzügyi kerete a jövő évi juttatásokra, úgy az üdülési csekket, a helyi utazási bérletet, a meleg-étel utalványt, a pénztári befizetéseket és akár a jövő szeptemberi iskolakezdési támogatást is adómentesen adhatja - írja a lap

Címkék: