Nem épít le a GM Magyarországon

Pénzcentrum2009. november 30. 09:02

Nem kell aggódniuk az Opel szentgotthárdi munkavállalóinak, mivel a General Motors (GM) nem tervez elbocsátásokat vagy az üzem bezárását.

Eddig 2009-ben nem bocsátott el egyetlen dolgozót sem, mind a 640 alkalmazottját megtartott a GM szentgotthárdi motorok, hengerfejek és sebességváltók gyártásával foglalkozó GM Powertrain-Magyarország Kft. nevet viselő cége. Várhatóan a jövőben sem kell senkinek elhagynia a munkahelyét, mivel egy lengyel, egy osztrák és egy angol gyár mellett a magyar üzemet sem érinti a vállalatóriás európai gyártókapacitásának újraszervezése - írja a Világgazdaság.

A General Motors néhány hete döntött, annak ellenére nem adja el az Opelt, hogy az autógyár kérőivel már igen előrehaladott tárgyalásban volt a vállat vezetése. Az eladás helyett a GM igazgatósága végül az európai Opel/Vauxhall átszervezése mellett döntött. A projekt költsége a tervek szerint el fogja érni a 3,3 milliárd eurót, amihez az amerikai tulajdonos mellett a német állam is hozzájárul.

Az újraszervezés során a gyárcsoport kibocsátása mintegy 20 százalékkal fog csökkenni, és az Európában foglalkoztatott összesen 50 ezer munkavállaló közül nagyjából 9 ezer elbocsájtására kerül sor a cégnél a közeljövőben.

Címkék: