Milliárdos végkielégítések a Magyar Közútnál

Pénzcentrum2009. november 24. 09:17

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 172 fővel csökkentené vezető beosztású alkalmazottai számát, ez azonban közel 900 millió forintjába kerülne. A két vezérigazgató helyettes elküldése 108 millióba került - írja a Népszabadság.

Az MK alapító okiratát szeptemberben módosították, ott mondták ki, hogy a vezérigazgatónak legfeljebb két helyettese lehet. A nyár végén kinevezett vezérigazgató, Zsupponits Jenő első körben így két megörökölt helyettesétől miniszteri utasításra vált meg.

A 108 millió forintos végkielégítés 1,7 év alatt térül meg a vállalatnak. A vezérigazgatóság igazgatói pedig főosztályvezetőként dolgoznak a jövőben, ami bérüket azonban nem érinti.

Az átszervezés további 45 millió forintot emészt fel: a projektigazgatóság is megszűnik, az oktatási és emberierőforrás-menedzsment osztály összeolvadása is 6,2 millió forintot visz el, ugyanakkor egy új osztály is létrejönne a központi programok lebonyolítására.

12 vidéki igazgatóságot bezárnának, a 7 regionális igazgatóságtól pedig szintén elküldenék az igazgatókat és azok közvetlen munkatársait.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A 172 vezető beosztású elküldése összesen 829 millióba kerülne. Erről azonban a közlekedési tárca vezetőjének kell döntenie, hogy megéri-e végrehajtani.

Címkék: