A világ legjobb munkahelyei: itt a LISTA

Pénzcentrum2009. november 10. 10:02

Google, PricewaterhouseCoopers és Microsoft: ez a három cég vezeti a világ legvonzóbb munkáltatóinak toplistáját, amelyet első alkalommal állított össze a munkáltatói márkákkal foglalkozó, stockholmi székhelyű Universum.

A lista közel 120 ezer közgazdász és üzleti tárgyakat hallgató egyetemista megkérdezésével állt össze, akik felsorolták azokat az "álommunkahelyeket", ahol a legszívesebben dolgoznának. Az Universum a felmérést az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában, Németországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Kanadában és Indiában tanuló hallgatók körében végezte.

A dobogós helyezést elért cégek:

1. Google
2. PricewaterhouseCoopers
3. Microsoft

A TOP 10-be (amely egyértelműen a nemzetközi könyvvizsgáló cégek elismertségét mutatja)  bejutott még a Goldman Sachs (4.), az Ernst&Young (5.), a Procter&Gamble (6.), és a JP Morgan (7. helyezett) is. A nyolcadik helyen a KPMG, a kilencediken pedig a McKinsey&Company tanácsadó cég áll. A lista tizedik helyén a Deloitte található.

 

A mérnöki karok hallgatói között szintén a Google a legnépszerűbb, őt követi két másik informatikai óriás, a Microsoft és az IBM.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Forrás: The World's Top 50 Most Attractive Employers - Global Top 50 Business, Universum

A teljes listáért kattints ide!


Szilágyi G. Andrea, a lista második helyén szereplő PricewaterhouseCoopers budapesti irodájának HR vezetője az elismerés kapcsán elmondta: "Egy olyan időszakban, amikor sok szervezet egyre kevesebb figyelmet fordít a humán kérdésekre, különösen fontos ez az eredmény. Elismerése annak, hogy a PwC világszerte számos szakmai továbbképzési programot és nemzetközi karrierlehetőséget kínál munkatársai számára, ezáltal segítve őket abban, hogy elérhessék a bennük rejlő lehetőségek maximumát. Előkelő helyezésünk annak is bizonyítéka, hogy az egyetemisták tisztában vannak azzal, hogy a PricewaterhouseCoopers-nél dinamikus és barátságos csapat dolgozik, professzionális körülmények között."

Címkék:
jp morgan, procter & gamble,