Tumultus az állásbörzén - kevesebb az ajánlat

Pénzcentrum2009. október 16. 09:17

Az idei őszi Corvinus KarrierExpon soha nem látott számú érdeklődő gyűlt össze, azonban a kiállítók száma negyedével csökkent a tavalyihoz képest - írja a Napi.

Az október 7-8-án rendezett karrierbörzén összesen mintegy 12 ezer érdeklődő fordult meg, a kiállítók száma azonban mindössze 60 volt.

Egyre több már a konkrét végzettséghez nem, mindössze a diploma meglétéhez kötött állásajánlat, a cégek ugyanis maguk szeretnék kiképezni dolgozóikat. Ezzel együtt azonban egyre fontosabbá válik a diplomát adó intézmény rangja.

Az idén is kiállító British American Tobacco Hungary januártól nyit meg pozíciókat a frissen végzettek számára, de emellett folyamatosan gyakorlati programokat is működtet. Az elmúlt 12 évben a vállalat vezetői állományának több mint fele e programokból került ki.

Az Aldi Magyarország is a vezetői utánpótlásban látja a jövőt, így végzettségtől függetlenül ajánlott regionális értékesítési vezetői pozíciót a pályakezdőknek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Megfigyelhető a termelőcégek visszaszorulása a kiállítók között, valamint a munkaerő-közvetítők sem jöttek el a megszokott létszámban. Az autóiparból egyedül a Bosch jelent meg. Változatlan érdeklődést mutattak a kiállítás iránt a pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégek, náluk ugyanis a fluktuáció gyorsabb.

A látogatottság erőteljes növekedése azonban azt jelzi, hogy a hallgatók a korábbinál tudatosabban készülnek a leendő munkahelyük megszerzésére.

Címkék: