Elég volt! Anorexiás modelljeit védi a divatpápa + fotó

Pénzcentrum2009. október 13. 16:58

A világ egyik legismertebb divattervezője szerint hiteltelenek azok, akik a sovány modelleket kritizálják. Karl Lagerfeld kirohanást intézett a csipszfaló háziasszonyok ellen.

A világszerte ismert divattervező arra reagált, hogy egy német magazin kitiltotta oldalairól a csontsovány modellek fotóit. Lagerfeld szerint a kerekded hölgyeknek nincs helye a kifutón, és azok, akik az anorexiás modelleket kritizálják, csak a TV előtt kanapén pöffeszkedő, nassoló háziasszonyok.

A 76 éves tervező szerint a divat mindig is az álmok és illúzió világa volt, ezért is tartja elhibázottnak a népszerű Brigitte magazin lépését. A népszerű újság néhány nappal ezelőtti döntése szerint nem közöl olyan fotókat, melyeken túlságosan is sovány modellek szerepelnek. A szerkesztők azzal magyarázzák a lépést, hogy az olvasók egyszerűen képtelenek azonosulni a fotókon szereplő "nőideállal".

 


Lagerfeld már évekkel ezelőtt híressé vált modelljeivel szemben tanúsított szigorúságáról, ami néhány éve, két párizsi tizenéves modell fogyókúrából eredő halála után komoly felháborodást szült.

Címkék: