Mi lesz itt karácsonyra?! A boltok már készülnek

Pénzcentrum2009. október 6. 10:32

A Marks & Spencer üzletlánc idén karácsonyra jóval több vásárlóra számít, mint tavaly, ezért 5 ezerrel több kisegítő munkaerőt vesznek fel az ünnepi időszakra.


Úgy tűnik, az áruházláncok már azzal számolnak, hogy karácsonyra véget érhet a válság. A Marks & Spencer például akkora forgalomnövekedéssel számol, hogy a tavalyinál 5 ezerrel több, 20 ezer fő kisegítő dolgozót vesz majd fel a karácsonyi roham időszakára.

A Marks & Spencer Nagy-Britannia egyik legnagyobb áruházlánca: nem csak a hazánkban is ismert ruházati üzletekkel vannak jelen a piacon, hanem élelmiszert és vegyiárut is forgalmazó "klasszikus" szupermarketeket is működtetnek -ezért is fontos a mostani bejelentésük.

 


A kisegítő munkatársakat brit és írországi áruházaikba várják, októbertől december végéig. Felvesznek például bolti eladókat, raktári dolgozókat, de az M&S kávézókba is keresnek kisegítő munkaerőt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ugyanakkor Stuart Rose, a Marks & Spencer elnöke nemrégiben úgy fogalmazott, hogy -habár a cég eredményei egyértelműen pozitívak- a fogyasztói bizalom erősödésének ellenére óvatosak maradnak a cégnél, nem számítanak arra, hogy könnyű lesz a jövő év.

Mint arról a Pénzcentrum néhány hete beszámolt, az angolszász országokban már szeptember közepén elkezdődött a karácsonyi vásárlás. Sokan ugyanis így próbálják egyenletesebben elosztani a karácsonyi kiadások magas költségeit. Durva: már elkezdődött a karácsonyi vásárlás! Mi a sláger?

Címkék: