Enyveskezű fakabátok: eltűnt a készpénz a rendőrőrsön

Pénzcentrum2009. október 6. 16:02

Az utóbbi időben megszaporodtak a kisebb-nagyobb értékű lopások a rendőrség berkein belül - számol be a BBC. A brit rendőrség vezetői szerint rendkívül kínosak az ilyen incidensek, mivel a dolgozók mindegyike gyanús az ügyek kivizsgálása során.

Legutóbb egy fémkasszából tűnt el 1729 font (félmillió forint) készpénz az egyik brit kisváros rendőrségének épületében, de a vizsgálat során nem találtak erőszakos behatolásra utaló nyomokat. "Minden dolgozó a gyanúsítottak listáján szerepel, amíg meg nem találjuk a bűnöst!" - mondta a rendőrfőnök.

A BBC is vizsgálódni kezdett és a korábbi ügyek alapján megállapították, hogy az elmúlt 4 évben a szigetországban legalább 50 ezer font (14,5 millió forint) értékű készpénznek, üzemanyagnak és egyéb műszaki cikknek kelt lába a brit rendőrőrsökön.

A hatóság a belső szabályzatok szigorítását és új biztonsági intézkedések bevezetését helyezte kilátásba. A fent említett lopás kapcsán a helyi rendőrfőnök beismerte a belső vizsgálat tényét és reméli, hogy először és utoljára fordult elő ilyen eset az általa vezetett intézményben.

A korábbi esetek alapján megállapítható, hogy a legtöbb esetben az üzemanyagokhoz kapcsolódóan merülnek fel visszaélésekre utaló jelek, de tűntek már el az őrsökről számítógépek, műholdas navigációs rendszerek, fényképezőgépek és egyenruhák is az elmúlt években.

Címkék: