Hoppá! Lelépett az Aldi-vezér: mi áll a háttérben?

Pénzcentrum2009. augusztus 13. 10:32

Váratlanul távozott az Aldi egyik legfontosabb brit vezetője. Paul Foley a Nagy-Britanniáért és Írországért felelős vezérigazgató volt.

A hivatalos közlemény szerint közös megegyezéssel távozott az Alditól Paul Foley, a Nagy-Britanniáért és Írországért felelős vezérigazgató. Foley 20 éve dolgozott a német tulajdonú áruházláncnál.

Elemzők azt valószínűsítik, hogy Foley az elmúlt hónapok növekedésben tapasztalt lassulása miatt távozik. A recesszióval ugyanis igencsak beindultak a keménydiszkontok -főleg az olcsóbb, saját márkás termékek eladása nőtt. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban a növekedés mértéke nem volt megfelelő az Aldinál: több konkurens, például a Sainsbury's és az Asda is jelentősen megelőzte.

 


Egyre több jel mutat azonban arra, hogy a brit fogyasztók kezdenek visszatérni a tavaly ősszel kirobbant válság előtti vásárlási szokásaikhoz, és ismét kerülik a diszkontáruházakat. Más vélemények szerint a Tesco saját márkás termékeinek radikális erősödése is visszavetheti a keménydiszkontok -elsősorban az Aldi és a Lidl- növekedését.

Foley szűkszavúan nyilatkozott: "Igazán élveztem a vállaltnál töltött 20 évet, nagyszerű igazgatósággal, menedzserekkel, áruházi eladókkal és üzleti partnerekkel dolgozhattam együtt."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A menedzsment szerint az Aldi nem adja fel bővítési terveit, és továbbra is új üzleteket tervez mindkét országban. A korábbi tervek szerint néhány éven belül 1500 Aldi-üzlet lesz Nagy-Britanniában, a mostani 500 helyett.

Várhatóan Armin Burger, az Aldi korábbi ausztriai vezetője tölti majd be Foley megüresedett pozícióját.

Címkék: