Búcsú a hosszú hétvégéktől

Pénzcentrum2009. augusztus 10. 08:17

2010-ben gyakorlatilag egy hosszú hétvége sem lesz, vagyis nem csoportosítanak át munkanapokat az ünnepek környékén - derül ki a szociális és munkaügyi miniszter rendelettervezetéből.

2009-ben az előttünk álló augusztus huszadika négynapos pihenőt hoz, és a karácsonyi ünnepek is hasonlóan hosszúra nyúlnak. A hosszú hétvégék, az eleve háromnapos szünetet jelentő húsvét és pünkösd a belföldi turizmus ünnepének számítanak, ilyenkor rendre megtelnek a hazai szállodák - bár kisebb mértékben, de ez idén sem volt másként.

Jövőre viszont egyetlen klasszikus négynapos hétvége sem lesz, egyedül 2010. december 24-e lesz úgy munkaszüneti nap, hogy azt december 11-én, szombaton kell majd ledolgozni.

A távolabbi jövőben akár el is búcsúzhatunk a munkanapcserés hétvégéktől - a nemzetközi fizetési forgalomban ugyanis a munkanap-áthelyezések gondot okoznak, így elképzelhető, hogy az euró bevezetésével együtt el kell majd búcsúzni a hosszú hétvégéktől. Ez ügyben még nincs döntés, hiszen egyelőre nem aktuális, ráadásul 2010-et nem is érinti.

Címkék:
munkanap áthelyezések,