Nőjj nagyra, többet kereshetsz!

Pénzcentrum2009. július 13. 14:36

Magasnak lenni anyagi jólétet jelent hosszútávon - legalábbis egy új ausztrál felmérés szerint.

A legalább 180 centi magas emberek évente csaknem ezer dollárral keresnek többet, mint az egyébként azonos képesítésű társaik - írta a LiveScience. Arianne Cohen pedig még ennél is messzebb ment: szerinte inchenként, vagyis két és fél centinként csaknem 800, egész pontosan 789 dollárral nő az emberek fizetése, minden egyéb tulajdonságtól mentesen.

Egy korábbi 2006-os felmérés szerint a magasabb emberek magabiztosabbak, ezért sikeresebbek is a karrierjük során. Más, egyetemi kutatások szerint azonban nem is a felnőttkori magasság, hanem a tinédzserkorban mért számít. A 16 évesek körében ugyanis nagyon is a magasságtól függ, milyen klubokba járnak el, vagy mit sportolnak, ami nagyban hozzájárul az egészséges önbizalom kialakulásához, ezáltal a sikeresebb felnőtté váláshoz.

Bár a statisztikák szerint a magasabb emberek általában magasabb fizetést is visznek haza, azért van remény az alacsonyabbak számára is. Bill Gates és Warren Buffett a világ két leggazdagabb embere egyaránt 5 láb 10 inch, vagyis 178 centiméter magas.

Címkék: