Megvan a hosszú élet titka: a 113 éves aggastyán elárulta

Pénzcentrum2009. június 20. 14:02

Péntektől a világ hivatalosan is legidősebb férfija a 113 éves Henry Allingham. Az angol öregúr már az első világháborúban is harcolt.

Pénteken szívelégtelenségben halt meg a világ legidősebb férfijaként számon tartott 113 éves japán Tanabe Tomodzsi. Így hivatalosan -a rekordokat számon tartó Guinness is megerősítette- az angol Henry Allingham a jelenlegi legidősebb úr.

Az 1896-ban született Allingham a légierő kötelékében harcolt az első világháborúban is, több rangos kitüntetést is kapott. Sőt, ő az egyetlen, aki még él a Királyi Légierő alapítói közül.


113 év alatt 6 uralkodó váltotta egymást a brit trónon és 21 miniszterelnök volt hivatalban. Az aggastyánnak 5 unokája, 12 dédunokája, 14 ükunokája és 1 ük-ükunokája is van.

Tavaly júniusban, 112. születésnapján megkérdezték tőle, mi a hosszú élet titka: "Cigaretta, whisky, vad nők és a jó humorérzék" - válaszolta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Érdekes, hogy a világ 10 legidősebb emberének mindegyike nő. Gertrude Baines, a jelenleg élő legidősebb ember 115 éves és 74 napos: az idős hölgy Californiában él.

Címkék: