Dolgoznál ingyen, hogy megmentsd a cégedet?

Pénzcentrum2009. június 16. 16:02

A brit légitársaság, a British Airways, arra kérte több ezer dolgozóját, hogy egy hónapig dolgozzanak fizetés nélkül, hogy a cég túlélje a krízist.

A több mint 30 ezer dolgozó e-mailben szerzett tudomást az "ajánlatról", amiben arra kérték őket, hogy önkéntes alapon jelentkezzenek egy héttől, egy hónapig terjedő időszakig ingyenes munkára, vagy fizetés nélküli szabadságra.

A cég vezérigazgatója, Willie Walsh már kijelentette, hogy júliusban nem veszi fel 61 ezer fontos fizetését, ezzel is példát mutatva a dolgozóknak.

Múlt hónapban a légitársaság közzétette éves jelentését, amely rekord mértékű veszteséget, 401 millió fontos mínuszt mutatott, részben a magasabb üzemanyag költségeknek köszönhetően.

Walsh azt nyilatkozta, hogy most minden lehetséges formát meg kell ragadni a költségcsökkentéshez, hogy a cég megmeneküljön a csődtől. Az "ingyenmunkától" is azt várják, hogy megtakarítást eredményez majd, bár pontos számításokat nem végeztek, így konkrét elvárásaik sincsenek az akciótól.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Legutóbb egy hónapja is körbeküldtek hasonló tartalmú e-mailt, amikor is több mint ezren jelentkeztek önként.

Címkék: