Ma még akár 10 nap alatt lehet offshore céged!

Pénzcentrum2009. június 5. 09:03

Az erre szakosodott tanácsadók akár tíz nap alatt összehoznak egy úgynevezett offshore társaságot, azonban a szabályok változásával idővel eltűnhetnek az adóoptimalizálási céllal létrehozott cégek.

A magyarországi ügyfelek számára offshore társaság felállításában segédkező tanácsadóknál igen sok féle árajánlattal találkozhatunk, desztinációtól függően: Gibraltáron például 1100 euró körüli összeget jelent a cégalapítás a teljes dokumentációs csomaggal, kiegészítve a helyi adókkal és illetékekkel, továbbá a telephely költségével az első évben, de Cipruson elérheti akár a kétezer, míg a Man-szigeten a háromezer eurót is a költség.

A ráfordítás a második évtől már kisebb, Gibraltáron közel 600 dollár, Cipruson 1100 euró, amihez viszont 10 százalék társasági adó is társul. Ugyanez a Man-sziget esetében 1500 euró plusz a 700 eurós társasági adó.

A procedúra ráadásul nem is olyan hosszú, ha elég gyors az ügyintéző, akkor tíz napon belül meglehet a hitelesítés és a szükséges papírok, ráadásul a cég megszűntetése sem jelent túl nagy bonyodalmat, hiszen például a a Seychelles-szigeteken nincs mérlegbenyújtási kötelezettség, így ha valaki nem fizeti az adókat, akkor egyszerűen kivezetik vállalkozását a nyilvántartásból, azaz különösebb utánajárás nélkül eltűnik a cége.

Más a helyzet Cipruson, ahol az uniós előírások miatt végelszámoltatni kell a társaságot, ami akár hónapokig is eltarthat és költsége vetekszik a cégalapításéval.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A lap által megkédezett ügyintéző cég vezetője azonban úgy véli, hogy a piac tisztulni fog, és a jövőben csak az volt offshore céget alapítani, aki pontosan tudja, hogy mire és milyen jelentősebb ügylet érdekében teszi ezt.

Címkék: