Életveszélyes munkákat végeznek a fiatalok: több milliós birságokat is kiszabatak tavaly

Pénzcentrum2009. május 28. 15:04

Életveszélyben vannak és gyakran szabálysértést is elkövetnek a forgalmasabb utakon a szórólapozó diákok. A hatóság tehetetlen, mivel a munkáltató mindig levédi magát, így nem az övé a felelősség, ha maradandó egészségkárosodást, vagy balesetet szenvednének a dolgozók. Az OMMF csak munkáltatókkal szemben járhat el, ha a dolgozók munkaügyi és munkavédelmi jogai sérülnek. A rendőrség azonban a munkáltató adatait soha nem kéri el. Így összeért a kör.

A forgalmas útkereszteződésekben a járművek között gyalogosoknak tilos közlekedni, ezért 16-18 éves fiataloknak is, ám ez sok esetben nem zavarja azokat a megbízókat, melyek "autós szórólapozás" ajánlanak a nyári szünetre.

Május 27-én a Bajcsy-Zsilinszky út Deák tér előtti szakaszán "szórta be" egy középiskolás darázsmellényes fiú autónkba a Parking Kft. kiadványát, amely a parkolási rend változásáról tájékoztat. De nem csak az UB-V sugárzástól terhes hétfői és keddi napon rótták az utakat a parkolási rend hírvivői, ezen a héten összesen 130 ezer darab szórólapot osztanak ki a diákok: naponta 30-40 fő, két műszakban.

A cikk teljes szövegéhez kattintson ide.

Címkék: