A Tesco dolgozó ellenáll: magabiztosan várják a sertésinfluenzát

Pénzcentrum2009. május 6. 05:38

A Tesco halifaxi áruházának gyógyszertári részlegében dolgozó munkavállalók megtagadták a sertésinfluenza elleni védőmaszk viselését, miután nem találtak egyértelmű állásfoglalást annak kötelezővé tételéről.

Az alkalmazottak nem hajlandóak addig kötelező jelleggel viselni a maszkokat, amíg nem kapnak megfelelő tájékoztatást a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat szakértőitől. A dolgozók egy olyan írásos tájékoztatót várnak, amelyben részletesen figyelmeztetik őket az esetleges veszélyekre, illetve a maszkhasználat mellőzésének kockázataira.


A kép illusztráció

A veszélyforrások mellett olyan tanácsokat és hasznos információkat is várnak, melyekkel jelentősen csökkenthetőek a fertőzés terjedéséből fakadó kockázatok. A brit áruházlánc dolgozói állítják, hogy nem találkoztak még ilyen állásfoglalással.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) riasztási szintet emelt, a hatos skálán immár ötös fokozatba sorolták a sertésinfluenza járvány terjedésének kockázatát. A járvánnyal kapcsolatban egyelőre eltérő véleményekkel találkozni, a gyógyszertárakban mindenesetre egyre többen vásárolnak maszkot, különösen, akik a tengerentúlok töltik, vagy töltötték a szabadságukat.

Címkék: