Sztrájk a Tescóban! - "Aláírod, vagy repülsz!"

Pénzcentrum2009. április 24. 13:02

Jövő hét szerdától bizonytalan ideig sztrájkot hirdetett a brit Douglas városában található Tesco 80 dolgozója. A munkavállalók elfogadhatatlannak tartják az áruház költözése kapcsán eléjük tett új munkaszerződéseket, melynek feltételei jóval kedvezőtlenebbek a jelenleg érvényben lévő kondícióknál.

A szakszervezet szóvivője megerősítette a munkabeszüntetés hírét, jövő szerdától mintegy 80 dolgozó határozatlan ideig nem veszi fel a munkát. A lépés annak az egyoldalú tárgyalássorozatnak a végeredménye, mely az áruház költözése kapcsán a dolgozók elé tárt új munkafeltételek miatt kezdődött a felek között.

A dolgozók fizetését és a munkakörülményeket egyaránt hátrányosan érintették az új szerződésben szereplő pontok. Az alkalmazottak szerint ultimátumot kaptak a vezetéstől, ezért burkolt elbocsátási szándékot sejtenek a háttérben. A városban új Tesco áruház épült, a költözést a hosszú hétvégére időzítette a cég.

A költözés jó apropó volt a munkaszerződések megújítására, a dolgozók azonban elfogadhatatlannak tartják az abban foglaltakat. A szakszervezet követeli a jelenleg érvényben lévő bér- és munkafeltételek megtartását. A jövő szerdán kezdődő munkabeszüntetés mellett titkos szavazással egyhangúan tették le a voksukat a dolgozók.

Címkék: