600 000 doboz adójegy nélküli cigarettát fogtak!

Pénzcentrum2009. április 22. 15:30

A Vám-és Pénzügyőrség munkatársai Ártándon kockázatelemzési módszerrel választottak ki egy német kamiont, amely Görögországból Belgiumba szállított földiepert.

A teherautó rakterét a pénzügyőrök röntgennel világították át és észrevették, hogy csak a raktér ajtajánál lévő első sor raklapon van eper, mögötte az összes raklapon cigarettát rejtettek el. A vámosok a rakteret kinyitották és elkezdték targoncával kipakolni a raklapokat. Majd 400 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigaretta lapult a raktérben.

A nagy mennyiségű cigaretta lefoglalása alatt a pénzügyőrök észrevették, hogy határátkelőhelyre érkezett és sietősen távozni akart egy másik kamion, amely ugyanannak a fuvarozó cégnek a tulajdonában van, mint az előző. Természetesen a második kamiont is - amely Németországba tartott és műanyag evőeszközöket szállított - félreállították a pénzügyőrök és a röntgenberendezéssel átvilágították.

A gyanú beigazolódott, a második teherautó rakterében, az egyébként legálisan szállított áruk között több mint 200 ezer doboz cigaretta volt elrejtve.

A rekord mennyiségű - körülbelül 340 millió forint értékű - füstölnivalót és a két szállításra használt kamiont a pénzügyőrök lefoglalták és visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. Az egyik sofőr nem tartotta be a vezetési és pihenőidőre vonatkozó szabályokat, a másik pedig házilag bütykölte meg a menetíró (tachográf) készüléket. A német sofőrök tetteikért többszázezer forint közigazgatási bírságra számíthatnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Forrás: VPOP

Címkék: