Adócsalásért került börtönbe került a milliárdos playboy

Pénzcentrum2009. április 8. 13:00

3 és fél évet kapott az a milliárdos üzletember, aki illegálisan vett ki több tízmillió fontot alkoholkereskedelmi cégéből. Az adócsaló gyakorlatilag ebből finanszírozta luxus életvitelét, például Ferrarit és Lamborghini-ket vásárolt.


A 33 éves Mohammed Azwar Majeed 42 millió fontot (13,8 milliárd forint) érő, alkoholtermékek kereskedésével foglalkozó vállalkozását gyakorlatilag arra használta, hogy fenntartsa belőle mindennapi luxusát. Az adóhivatal megkerülésével vett ki több tízmillió fontot a cégből.


Mohammed Azwar Majeed (Fotó: dailymail.co.uk)


Ingatlanjai között megtalálható egy 1,6 millió fontot (529 millió forint) érő farm Sussex-ben, és egy 800 ezres (265 millió forint) luxuslakás Birminghamben. Garázsaiban 30 autó állt, köztük több Bentley, Lamborhgini, és egy 650 ezer fontot (215 millió forint) érő Ferrari Enzo is.

Majeed gyakran ruccant át Monacoba játszani és pénzt szórni. Megesett, hogy barátnőivel 20 ezer fontot (6,6 millió forintot) is elköltöttek egy hétvégén. Sőt -ahogy az igazi gazdagokhoz illik- még egy futballcsapatot is vásárolt magának- igaz, csak egy kis klubot, a Crawley Town-t.

Amikor megkezdődött ellene az adóhatósági vizsgálat, 500 ezer fontot (165 millió forint) helyezett el egy londoni széfben, vésztartalék gyanánt. Arra azonban figyelt, hogy használt, kisebb címletű bankjegyekből álljon a dugipénz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 


Mohammed Azwar Majeed-et tegnap 3 és fél év börtönbüntetésre ítélték, adócsalásért és a hatóságok félrevezetéséért.

Címkék: