Kismamák a pácban: nálunk szigorítanak, máshol ösztönöznek!

Pénzcentrum2009. április 2. 17:00

Miközben hazánkban a gyed, a gyes és a családi pótlék feltételeinek szigorításáról szólnak a hírek, addig a brit kismamák a kormány tervei szerint 190 font (62 ezer forint) összegű adómentes és alanyi jogon járó baba-bónuszban részesülnek.

Az intézkedéstől azt várják a politikusok, hogy a pénzbeli juttatás segít a leendő anyukáknak a terhesség későbbi szakaszában felmerülő kiadásokat. A kismamák emellett egészségügyi tanácsadáson is részt vehetnek, ahol az orvosok és a védőnők tájékoztatják őket az ilyenkor felmerülő legfontosabb tudnivalókról.

Korábban: Ratkó-dédunokákat szülhet a Gyurcsány-gyed!

A terhesség 25. hetében az Egészségügyi Minisztérium által kiutalt juttatásra való jogosultság egyik feltétele a tanácsadáson való részvétel és az erről szóló igazolás bemutatása. A törvényjavaslat szerint azok a brit kismamák igényelhetik a támogatást, akik április 5-e utáni időpontra vannak szülésre kiírva.

Korábban: Tízezreket szerezhetsz az államtól: itt a módszer!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kérelmeket az orvosi igazolás beszerzésétől számított egy hónapon belül kell benyújtani. Rossz hír az ikreket váró anyukáknak, hogy a támogatás összege nem emelkedik a gyermekek számával, mivel az összeg a terhesség során felmerülő költségek fedezetéül szolgál. A brit kormány - a hazánkban is működő babakötvény mintájára - minden baba születésekor 250 fontot (82 ezer forintot) különít el, amihez a kamatokkal együtt majd 18 éves korukban férhetnek hozzá a gyermekek.

Címkék: