Az RTL sztárjának sokmilliós adóssága: lakását is viszi a bank?

Pénzcentrum2014. március 2. 13:00

Az autóját már elvitte a bank, a házát egyelőre meg tudta menteni a svájci frankban eladósodott Zámbó Krisztián. A fiatal énekes mindent megtesz azért, hogy kitörjön a hitelcsapdából.

Zámbó Krisztián hét évvel ezelőtt vett fel svájci frank alapú hitelt, melynek havi törlesztőrészlete azóta duplájára emelkedett. A fiatal énekes idővel már nem bírta a megnövekedett terheket fizetni, és autóját már elvitte a bank. Sokáig úgy tűnt, hogy a házát is el fogja veszíteni, de egyelőre sikerült megállapodásra jutni a bankkal és a végrehajtókkal, így részletekben fizeti az elmaradásait - írja a Blikk.

Veszély! Így húzzák le a neten vásárlókat: tarol a legújabb trükk - KATTINTS!

Elmondása szerint már édesanyja kezeli a dolgokat, de ő is mindent megtesz, hogy kilábaljon a hitelcsapdából. Családja, kedvese is mindenben a segítségére van, így együtt be tudnak minden számlát, törlesztést időre fizetni.

Krisztiánhoz hasonlóan egyre többen vannak, akik képtelen fizetni a megnövekedett törlesztő részleteket. Sem a kiterjesztett árfolyamgát, sem a további devizás mentőcsomagok ígérete nem hozta meg a várt eredményeket. 2013 végén a hitelek 18,8 százalékát nem törlesztették a háztartások már több mint 90 napja. 14,7 százalékuk pedig 90 napon belüli késedelemben volt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! IJESZTŐEN SOK A NEM FIZETŐ HITELES

Minden jel arra mutat, hogy a svájci frank árfolyama tartósan magas lesz, ez pedig devizahitelesek szempontjából tartós többletteherrel járhat. Érdemes utánaszámolni, hogy mennyi pénzt tudnak megspórolni, ha belépnek az árfolyamgátba: akár 30 százalékkal is csökkenthető a havi törlesztőrészlet. Ennek ellenére sokán tartanak az árfolyamgátba való belépéstől, többségük (30%) attól tart, hogy túl nagy lesz a törlesztőrészlet. 24 százalékuk pedig jobb megoldásra vár.

KATTINTS! SZENVEDNEK A DEVIZAHITELESEK: ITT A MEGOLDÁS

Címkék:
hitel, devizahitel, végrehajtó, svájci frank, hiteltartozás, zámbó krisztián,