Újabb pert nyert egy devizahiteles

Pénzcentrum2013. október 9. 10:02

Ismét  pert nyert Léhmann György ügyvéd egy devizahiteles adóst képviselve - tudta meg az Index. Ezúttal a Szegedi Itélőtábla döntött a Raiffeisen Bankkal szemben. A bírósági határozat szeptember 4-én született, de nem jogerős: a másodfokú bíróság visszaküldi az ügyet elsőfokra.

Az ügy részletei  - állítja Léhmann György - szinte pontosan megegyeznek azzal a perrel, amelyben szeptember 19-én hozott ítéletet a Pécsi Itélőtábla. Itt is a szerződés egy feltételének a semmisségét, de nem a teljes szerződés megsemmisítését akarta elérni a felperes, és ennek megfelelően ítélt a bíróság másodfokon- í

A kifogásolt rendelkezés a devizahiteles szerződésben ezúttal is a kamat bank általi egyoldalú módosításának nem átlátható feltételrendszere volt. Ezért, szól az ítélet, az erről szóló rendelkezés érvénytelen. Viszont az egész pert újra kell kezdeni.

Kedden írtunk arról, hogy Léhmann György először ért el jogerős pergyőzelmet deviza adóst képviselve. Az ügyvéd a szeptember 19-én meghozott döntést követően arról beszélt, hogy "megdöntötte a devizehitelezést Magyarországon". Az OTP azonban nem így gondolja, ezért jelezte, hogy jogorvoslati kérelemmel fordul a Kúriához.

Címkék:
devizahitel, per,