Hány hosszú hétvégénk lesz még idén? - Heti összefoglaló

Pénzcentrum2013. január 6. 18:04

Mikor nem dolgozunk idén? Ezt is megtudhatod heti hírösszefoglalónkból. Összeszedtük mi változik 2013-ban, tíz százalékkal csökken például a lakossági gáz, a villany és a távhő ára, de január elsejétől teljes egészében hatályba lép az új Munka törvénykönyve is. A hírek olvasásához kattints a címükre.

Ezek a legfontosabb változások 2013-ban - itt a lista!
Számos változásra számíthat a magyar lakosság 2013-ban. Tíz százalékkal csökken például a lakossági gáz, a villany és a távhő ára, de január elsejétől teljes egészében hatályba lép az új Munka törvénykönyve is.

Hány hosszú hétvége lesz idén? Mikor nem dolgozunk 2013-ban?
Izgalmas év lesz az idei a munkaszüneti-és pihenőnapok tekintetében. Bár eggyel kevesebb lesz a hosszú hétvége, mint 2012-ben, egyetlen ünnepnapot sem veszítünk el, mivel egy sem esik majd hétvégére. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

Akár százezreket is spórolhatnak a magyar családok
Lapértesülések szerint két lépcsőben, 10-10 százalékkal csökkentené a kormány a lakossági gáz-, villamosenergia-, illetve távhő árát 2013-ban. A Pénzcentrum.hu számításai szerint ezzel a lépéssel akár százezrekkel is csökkenhetnek a magyar családok terhei.

Végre az OTP is meglépte: vége a netbankos lehúzásoknak?
Az OTP Bank közel 2 millió ügyfelének érkezhet egyre több sms üzenete január elsejétől. A bank felismerte a kockázatot, amit a mobilos és internetes bankolás jelent, ezért vezette be új biztonsági szolgáltatását kötelező jelleggel. Ez már a legtöbb banknál működik, de még így is lehetnek rések az online rendszerekben. Mire figyeljünk az internetes utalásoknál?

Így kaszáltak a szupergazdagok 2012-ben: ki nyerte a legtöbbet?

Tovább gazdagodtak a szupergazdagok 2012-ben - így összegezhetjük a Forbes magazin szerint a tavalyi évet. A világ száz leggazdagabb emberének vagyona 241 milliárd dollárral (53 ezer milliárd forint) nőtt tavaly.

Így verhetnek át a boltokban, ha leértékelésnél vásárolsz
Gőzerővel dübörögnek a karácsony utáni leárazások. Leginkább a ruházati üzletek kínálnak nagy, 40-80 százalékos kedvezményeket, de egyes hipermarketek is kiárusítanak (például az ünnepi ajándékokat, csomagokat), a műszaki cikkeknél pedig a következő hetekben lehet számítani jelentősebb akciókra. Könnyen lehet azonban, hogy nem mind arany, ami fénylik: a Pénzcentrum.hu mutatja, mire figyelj, ha leértékelésnél vásárolsz!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Lakás jó Iron! Maiden megveheted
Mintegy 7 millió fontért, hozzávetőlegesen 2,5 milliárd forintnyi összegért megvásárolható Steve Harris, az Iron Maiden legendás basszusgitárosának essexi luxusbirtoka.

A magyar munkavállalók száma is nő Németországban
A válságos helyzet miatt egyre több görög, spanyol, portugál és olasz vállal munkát Németországban.

Címkék:
forbes lista,