Árfolyamrögzítés: megéri vagy sem?

Pénzcentrum2012. november 22. 18:02

Egyre érkeznek a levelek az árfolyamrögzítéssel kapcsolatban. Kapnak a bankok hideget-meleget is olvasóinktól. Az utolsó hónap előtt úgy látjuk szükséges tisztázni a felmerült kérdéseket, vagy a panaszokat, tapasztalatokat érdemes minél előbb közkincsé tenni. Erre azért is lehet szükség, hogy elkerüljük azt amiről egy olvasónk beszámolt. Neki 3 hónapig tartott az árfolyamrögzítés További olvasói leveleket várunk árfolyamrögzítés témában az arfolyamrogzites@penzcentrum.hu címre.

Petinek a papírokkal gyűlt meg a gondja és egy olyan dolog miatt csúszott 3 hónapot az árfolyamrögzítése, amire talán előre senki sem gondolna.

"Utólag visszagondolva a leginkább a folyamatban a legidegesítőbb számomra az volt, hogy mindennel együtt több mint 3 hónapig tartott, attól számítva, hogy minden szükséges dokumentumot benyújtottam. A háttérosztályon csak másfél hónapot állt a dolog, gondolom az egyik asztalról nehéz volt átrakni az iratokat a másikra, ezután pedig a közjegyzőkkel kellett harcot vívni, hogy egyáltalán hajlandók legyenek a dokumentumokkal foglalkozni, melyeket elmondásuk szerint nem olyan formátumban kaptak meg, ahogy azt a többi bank szokta küldeni. Én ha jól emlékszem 25 közjegyzőt hívtam fel, és így is csak annak köszönhetően találtam valakit, aki megcsinálta, hogy volt a bankban egy viszonylag magas beosztásban dolgozó ismerősöm. Szóval utólag visszagondolva nem biztos, hogy még egyszer belevágnék, legalábbis a Cib-nél. "


Küldj te is levelet nekünk!


Nem csak a hasonló, negatív tapasztalatokat várjuk. Eszternek minden zökkenőmentesen ment, reméljük több olvasónk is hasonlóról tud majd nekünk beszámolni néhány sorban. Nagyon várjuk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Erste Banknál - főleg ahhoz képest, hogy maga a lakáshitel mennyi utánajárást és időt igényelt - meglepően könnyen és gördülékenyen sikerült lebonyolítanom az árfolyamrögzítést euró alapú lakáshitelemre. A banktól kapott nyomtatvány kitöltését és leadását követően három hetet kellett várni az ügyintéző jelentkezésére, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ebben a három hétbe két hosszú hétvége (október 23. és november 1.) is beleesett. A bank ügyintézője egyeztetett a közjegyzővel, akit be is hívtak a bankfiókba, így a szerződéskötés - a kivonatolt szerződés közjegyző általi felolvasásával együtt - nem tett ki többet 20 percnél. Az ügyintéző külön kiemelte, hogy igyekeznek még a hónap közepe előtt lebonyolítani a szerződéskötést, mivel minden hónapban 15-én esedékes a törlesztés és így a novemberi szerződéskötés után decemberben már a csökkentett összeget fizethetem.

Küldj te is levelet nekünk!

Címkék: