Hitelesek tízezrei örülhetnek, itt a megváltás? Heti összefoglaló

Pénzcentrum2012. szeptember 9. 17:33

Nemrég kamatcsökkentésre szánta magát a monetáris tanács múlthét kedden. Ez a 25 bázispontos, vagyis az alapkamatot 7 százalékról 6,75 százalékra mérséklő döntés hatással van a háztartások pénztárcájára is. Mit jelent a döntés a hiteleseknek, csökkenhet a törlesztőrészletünk? A Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei 2012. 36. hetében.

Hitelesek tízezrei örülhetnek, itt a megváltás?
A döntés hivatalos indoklása szerint "A monetáris kondíciók lazítására csak addig van mód, amíg a gazdaságot érő kínálati sokkok és árszintemelő kormányzati intézkedések nem okoznak tovagyűrűző inflációs hatásokat és a kockázati megítélésünk javulása folytatódik." De mi az alapkamat és miért ilyen fontos?

Ezek a legolcsóbb bankszámlák idén ősszel: itt a lista!
Egyre gyakrabban érdemes összehasonlítani a bankok folyószámla ajánlatait a tranzakciós illeték bevezetéséhez közeledve. Számításaink szerint a legkedvezőbb és legdrágább banki ajánlatok között már most is több tízezer forintos különbségek vannak éves szinten. Összeállításunkban két különböző jövedelemszint mellett is vizsgáltuk, mely bank ajánlata a legolcsóbb. Elemzésünk első részében a 150 ezer forint felett keresőkkel foglalkozunk, akik a legtöbb banknál ingyenes folyószámlákból válogathatnak. De vajon tényleg ingyenes az ingyenes? Mire számíthatunk a tranzakciós adó után? Milyen trükkökkel kereshetünk akár tízezreket is?

Filléres ajánlatok a magyar bankoktól: kispénzűek is elkezdhetik
A legolcsóbb bankszámlát keressük továbbra is. A 150 ezer forintos jóváírással rendelkező ügyfelek után megnéztük mennyivel kerül többe a "bankolás" a kispénzűeknek. A 10 legnagyobb bank ajánlatait hasonlítottuk össze egy 90 ezer forintos nettó jövedelmű ügyfél esetében.

Népirtással vádolják a magyar bankokat
150 miskolci devizahiteles népirtással vádolja a bankokat. A Borsod Online beszámolója szerint már ennyien írták alá azt a petíciót, amely többek között népirtással, uzsora-bűncselekménnyel, csalással és tiltott szerencsejáték szervezésével vádolják a magyar hitelintézeteket.

Megérkezett a bankok és biztosítók feketelistája
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének a fogyasztóvédelmi tevékenységét bemutató második negyedéves jelentése szerint drasztikusan csökkent a pénz, pénztári és biztosítási piacra beérkezett panaszok száma. 2012 II. negyedévében összesen 1 803 darab fogyasztói kérelem érkezett.

Óriási hír! Vége az önkényes áfavisszatartásnak?
Nem tagadható meg az áfa levonása főszabály szerint a számlakibocsátó által elkövetett szabálytalanságok miatt - mondta ki ismételten a csütörtökön nyilvánosságra hozott ítéletében az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága egy magyarországi jogvita kapcsán. A bíróság legutóbb június 21-én hozott ítéletében is ugyanezt a megállapítást tette.

Ezt megköszönhetjük Matolcsy Györgynek
Sok munkavállalót, munkáltatót meglepetésként érhet a nemzetgazdasági miniszter kedden megjelent rendelete, amely a 2013. évi munkaszüneti napokat szabályozza.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

5+1 tipp: így spórolj szeptemberben
Sok család csak ezekben a napokban szembesült azzal, mekkora anyagi terhet jelentett az iskolakezdés: a Pénzcentrum.hu most 5+1 spórolós tippet mutat szeptemberre. Akár már ma is elkezdhetjük használni őket.

Szextelep lett a kormány nagy álmából
Siralmas állapotokkal találkozhat az, aki felkeresi az ócsai hitelestelepet, pontosabban a telep helyét. Az építkezés indulási időpontja körül még mindig sok a kérdőjel, a területen pedig a szemét és a vakondok mellett már a prostituáltak is megjelentek.

A szex az úr: ezek a legolvasottab könyvek Magyarországon
Talán a nyár vége, vagy éppen a nyaralószezon tetőzése az oka, de a Bookline augusztusi sikerlistáján igen szép számmal képviselteti magát a romantika és az erotika.

Van még Üdülési Csekked? Most költsd el, akciósan!
A 2012-es érvényességi idővel rendelkező Üdülési Csekkek már csak december 31-ig válthatók be, így alig négy hónapjuk maradt azoknak, akik fel szeretnék használni megmaradt csekkjeiket. A szállodák akciós ajánlatokkal várják a megmaradt utalványok felhasználóit.

Címkék:
prostituáltak, üdülési csekk,