A diákhitelt igénylők 10%-a duplán eladósodik

Pénzcentrum2012. szeptember 5. 10:02

A bankoknak csak egy része vesz részt a diákhitel-igénylések intézésében, ám amelyik bank a korábbi években már kialakított aktív kapcsolatot a Diákhitel Központtal, az most mindkét diákhitel-konstrukciót kínálja. Az újdonság erejével természetesen a Diákhitel 2 termék hat, s mint arról Becsei András, az OTP Lakossági Igazgatóság vezetője a Napi Gazdaságnak beszámolt, a Diákhitel 2 iránt már az indulásakor jelentős kereslet mutatkozott, már augusztus 15-én, az igénylés első napján számos kérelmet vettek át az ügyintézőik.

Komoly érdeklődést tapasztalt az új termék iránt a hálózatában a Volksbank, az MKB-ban viszont úgy látják, hogy a tömeges igénylés majd csak később indul be. Az UniCredit Banknál a két diákhiteltípust augusztus folyamán körülbelül azonos mennyiségben igényelték a banknál.

Bár a feltételek megengedik, hogy a szigorúan csak a tandíj összegét fedező Diákhitel 2 mellé a felvett hallgatók a mindennapi kiadásaikra a Diákhitel 1 konstrukciót is igényeljék, a lapunknak nyilatkozó bankok szerint a dupla hiteligénylés − egyelőre − nem népszerű. Az MKB tájékoztatása szerint a jelentkezők nagyjából 10 százaléka igényelte együttesen a kétféle diákhitelt.

Címkék: