Ezért rohanták meg a pénzváltókat

Pénzcentrum2012. július 30. 17:37

Nem vásárolnak lényegesen több eurót az emberek most, hogy 280 forint alá süllyedt az árfolyam. Az egészséges spekuláció jellemzi ugyan az embereket, de többen félnek a közös valuta további gyengülésétől, amiért az eladások kiegyenlítik az euró vételek nagyságát. A pénzváltóknál most is, mint a nyaralási időszakban szinte mindig: inkább horvát kunát és török lírát vesznek a közelgő nyaralásra készülve.

A forinthoz képest jelentősen gyengült az euró, de emiatt sem vásárolnak lényegesen többet az emberek, mint amennyit forintra váltanak a pénzváltóknál. Ennek legfőbb oka, hogy többen félve az euró további gyengülésétől inkább most megszabadulnak valutatartalékuktól és vélhetőleg alacsonyabb árfolyamon vásárolják vissza azt - véli Exclusive Change egy munkatársa. Az általunk megkérdezett szakemberek szerint nem az euró gyengülése miatt keresik fel annyian a pénzváltókat. A nyaraláshoz szükséges pénzváltás már júniusban, az iskola végeztével megindult. Fogy a horvát kuna, török líra, bolgár leva.

Eközben a grafikonon:

A szerdától péntekig látott forintszárnyalás nagy részét sikerült ma reggelig megőriznie a magyar fizetőeszköznek, az euróval szemben, sőt kora délután tovább tudta fokozni erejét a jó külpiaci hangulat mellett. Így kissé 280 alatti szinten újabb tízhavi forintcsúcsról beszélhetünk. Ma lényeges makroadat sem hazánkban, sem külföldön nem jelenik meg, így elsősorban hangulati alapú lehet a kereskedés, amelyet a folytatódó amerikai tőzsdei vállalati gyorsjelentési szezon adatai is befolyásolhatnak.

A délutáni órákban, az amerikai részvénypiacok pozitív nyitásával párhuzamosan újabb erősödési hullám érte el a forint piacát. A forint euróval szembeni árfolyama egy óra alatt a 280,50-es szintről a 279,50-es szintre süllyedt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

 

Címkék:
török líra, török fizetőeszköz, líra árfolyam,