Mit számolhatnak el költségként a külföldön dolgozók?

Világgazdaság2012. május 11. 09:02

Nyolc óra feletti tartózkodás már egész napnak számít, és vannak kivételek a 15 eurós napidíj limit alól is. Ettől az évtől a megszerzett bevétel 30 százaléka, de legfeljebb napi 15 eurónak megfelelő összeg számolható el forintban, igazolás nélkül, külföldi kiküldetés esetén - írja az RSM-DTM tanácsadója - írja a Világgazdaság.

A korábban már alkalmazott, január elsejétől a külföldön is irányadó rendelkezés szerint ilyen kiküldetésnek számít a belföldi illetőségű magánszemélynek a jövedelme megszerzése érdekében, a kifizető tevékenységével összefüggő feladat ellátása érdekében Magyarország területén kívüli tartózkodása, az ezzel kapcsolatos külföldre történő utazás (ideértve a külszolgálatot és az azzal összefüggő utazást is).

A külföldi kiküldetéshez kapcsolódó 15 eurós napi limit alól is akadnak kivételek: a nemzetközi közúti árufuvarozásban és személyszállításban gépkocsivezetőként és árukísérőként foglalkoztatott magánszemélyek napi 40 eurónak megfelelő összeget számolhatnak el, feltéve, hogy emellett kizárólag a gépjármű külföldön történő üzemeltetéséhez közvetlenül kapcsolódó és számlával igazolt költségeket fizetnek ki a számukra.

Címkék: