Továbbra is vegetál a forint

Pénzcentrum2012. január 3. 09:32

Egyértelmű optimizmus jelei mutatkoztak tegnap és ma hajnalban is az európai, illetve ázsiai részvénypiacokon, a devizapiacok is a javuló kockázati étvágyat tükrözik az újév második kereskedési napján, mindez azonban egyelőre csak minimálisan érezteti hatását a forint piacán a Magyarországgal kapcsolatos fokozott befektetői bizonytalanság miatt. Ma már a brit és amerikai piacok is nyitva lesznek, így a forint piaci forgalma is felpörög majd.

A Magyarországra nehezedő politikai nyomás, illetve az EU/IMF-megállapodás körüli nagyfokú bizonytalanságok mellett a forint az utóbbi napokban egyértelműen alulteljesítő volt a régiós devizák között és tegnap is gyengélkedett az Európában már javuló befektetői hangulat mellett.


Az euróval szemben a jegyzések pénteken és tegnap is megközelítették a történelmi mélypontot (317,6), de azóta mérsékelt visszaerősödés látszik. Ma reggel 313,5-314 körül indult a kereskedés a bankközi piacon. Úgy tűnik, hogy a kormány felőli, MNB-t érintő támadások folytatódnak az új évben is, ami a befektetői bizonytalanságot fenntarthatják.


A svájci frankkal szembeni forintjegyzések a tegnap reggeli 259-ről 257,5-ig süllyedtek ma reggelre a bankközi piacon.

 

Címkék: