Végtörlesztés: egyre kevesebb a forinthitel

Pénzcentrum2011. december 28. 14:24

A  K&H bank sem nyújt több forinthitelt végtörlesztésre, az FHB pedig január elsejei új hiteltermékéig idén már nem fogad be több hitelkérelmet. Ezzel tovább csökkent a kölcsönt nyújtó bankok listája. Több hitelintézet is a kapacitása határán van, miközben már alig egy hónapja maradt az ügyfeleknek, hogy megállapodjanak a bankjukkal.

A BankRáció.hu tapasztalatai alapján a legtöbben az első hónapban a Volksbank hiteleit választották és elvétve FHB-s és K&H-s hiteleket, majd ahogy az megemelte a kamatokat, egyre jobban előtérbe kerültek a fenti bankok is. Várható volt tehát, hogy hozzájuk is a sok igénylő miatt előbb utóbb elérik a kapacitásaik végét. Így akiknél már nem lehet új végtörlesztésre is felhasználható hiteligénylést beadni: Oberbank, KDB Bank, FHB (január 2-ig felfüggesztve), K&H, Aegon.


December 30-áig van lehetőség a végtörlesztési igény bejelentésére, január 31-éig viszont a hitelszelvényt is be kell tudni mutatni, mely igazolja, hogy a megfelelő összeg rendelkezésre is fog állni a végső, február 28-ai határidőre. Ennek hiányában a bank akár el is utasíthatja végtörlesztés igényünket.

Elemzés: Végtörlesztés vagy az új árfolyamrögzítés?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Korábbi elemzésünk tapasztalata, hogy a megnövekedett költségű forinthitelekkel már nem minden esetben éri meg kiváltani devizahitelünket. Az előreláthatólag 2012 elején beinduló új árfolyamrögzítés megfelelő alternatívát nyújthat azoknak is, akik nem rendelkeznek megtakarítással a mostani végtörlesztéshez.

 

Címkék:
oberbank,