Milliós osztálypénzt nyúlnak le a szülők: a legújabb gyorskölcsön

Pénzcentrum2011. december 7. 13:02

Feljelentést tett a rendőrségen a nyíregyházi Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskola egyik végzős osztályának szülői munkaközössége miután eltűnt a diákok szalagavató ünnepségre és bankettre gyűjtött osztálypénze.

A Kelet-Magyarország című napilap szerint a szálak a folyószámlát kezelő egyik édesanyához vezettek, aki beismerte: nyáron nehéz anyagi helyzetbe került, ezért nyúlt hozzá a felügyeletére bízott pénzhez. Egyfajta gyorskölcsönként tekintett a végzősök vagyonára, amit hamarjában képes lesz visszautalni a "megcsapolt" bankszámlára. Közel másfél millió forint osztálypénzt sikkasztott el a nehéz anyagi helyzetbe került szülő.

A középiskola igazgatója szerint sem az iskola, sem az osztályfőnökök nem szedhetnek pénzt a szalagavatós, illetve a ballagási kiadások fedezetére, ezt a feladatot néhány szülőre kell bízni. A hasonló pénzügyi visszaélések elkerülése érdekében azt javasolja a tantestület, hogy legalább 3 megbízható felnőtt ügyeljen az összegyűjtött pénzre (most két szülő felügyelte a számlát), a folyószámlához pedig kizárólag közösen férhessenek hozzá.

Fedor Rita rendőr főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a lapnak elmondta: több hasonló ügyben folyik rendőrségi nyomozás jelenleg a megyében. A pénz felett rendelkező személy vagy személyek nehéz anyagi helyzetük okán olyan forintokhoz nyúlnak, amelyekhez nem lenne szabad, később pedig képtelenek elszámolni a rájuk bízott összeggel.

Címkék: