Végtörlesztés: forinthitelre vágyunk a legtöbben

Pénzcentrum2011. november 2. 11:07

A végtörleszteni készülő olvasóink közel fele szeretné forinthitelből rendezni tartozását. A lehetőségek még mindig korlátozottak. Van bank, hol semmilyen lehetőség nincs a kiváltó hitel felvételére, van ahol csak egy szűkített kör igényelheti. Egyre inkább tűnik úgy, hogy a hitelközvetítők kizárása sem kedvez a megtakarítás nélküli devizahiteleseknek.

Szűk két hónapja van még a devizahiteleseknek a végtörlesztési igényük bejelentésére a bankjuknál. Még sokan rohangálnak banktól szövetkezetig mindenhova csakhogy hitelt kapjanak. Olvasóink közül többen panaszkodnak, hogy már hitelképtelennek bizonyulnak, pedig az új forinthitel törlesztőrészlete 20 ezer forinttal alacsonyabb lenne. De a kiváltás mégis esélytelennek tűnik. A válaszadók 44 százaléka szeretne forinthitelből végtörleszteni. Kérdés, hogy hol kaphatnak hitelt. Múlt heti összefoglalónk szerint, még mindig szűkös a kínálat banki oldalról.

>>Végtörlesztés-körkép: ezt kínálják most a bankok<<

Egyre inkább látszik az, hogy a hitelközvetítők kizárása nem éri el a célját. Nem elsősorban a hitelesek költségei csökkennek, hanem a lehetőségek szűkülnek. Sokan egyáltalán nem, vagy csak nehezen tudnak hitelt felvenni. Olvasóink is egyre inkább úgy gondolják, hogy igénybe vennének hitelközvetítőt. Több beszámoló szerint ez zsebből zsebbe való fizetéssel meg is történik, növelve a feketegazdaságot.

>> Végtörlesztő kalkulátor! <<

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


 

Címkék: