Továbbra sem tolonganak az árfolyamgát iránt érdeklődők

Világgazdaság2011. szeptember 19. 08:31

Továbbra sem tolonganak az árfolyamrögzítés iránt az ügyfelek. Nyolc jelentős banknál kevesebb mint 2300-an kérték eddig az árfolyamrögzítést. A végtörlesztés lehetőségének a bejelentése után pedig sok adós a kivárás taktikáját választotta.

A fix árfolyamú deviazahitel-törlesztés iránt eddig meglehetősen lanyha az adósok érdeklődése. A legtöbb igénylésről az MKB Bank számolt be. A hitelintézet munkatársai eddig már 4403 ügyféllel tárgyaltak, közülük 677-en kérelmezték az árfolyamrögzítést, de csak mintegy 3 tucat szerződést kötöttek, csaknem 400 millió forint értékben.

A Raiffeisen is viszonylag nagyobb mozgást jelzett, ott hetente több mint ezer ügyfél tájékozódik a fizetéskönynyítésekről, ám csak néhány százalékuk kéri az árfolyamrögzítést.

Az Erste Banknál 400-nál kevesebben igényelték az árfolyamrögzítést, azoknak a kérelmeknek a száma pedig, ahol az ügyfél már a közokiratot is benyújtotta, még a százat sem éri el. Az érintett hitelállomány körülbelül 650 millió forint.

Eddig 333-an kérték az árfolyamrögzítést a Budapest Banknál. A végtörlesztés bejelentése óta itt is az érdeklődés lanyhulását tapasztalták: az igénylők száma mintegy harmada, mint eleinte, és annak további csökkenésére számítanak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: