Így védené a devizahiteleseket az AXA

Pénzcentrum2011. augusztus 12. 11:20

Az AXA a mai naptól elérhetővé teszi az  Árfolyam-rögzítési Programot. Ezzel egyidőben útjára indítja saját HitelPajzs Programját, melynek elsődleges célja, hogy hosszú távon biztos védelmet kínáljon az ügyfelei számára a devizahitelek árfolyamkockázata, valamint a rövid kamatperiódusban rejlő kamatkockázat ellen.

Az AXA saját fejlesztésű termékei közül a HaviFix törlesztési mód egyaránt igényelhető a már meglévő és az újonnan felvett hitelek esetében is, svájci frank, euró és forint devizanemekben egyaránt. A HaviFix törlesztési mód választása esetén az AXA-nál már 2011 augusztusától elérhető, hogy a szerződéskötéskor meghatározotthoz képest, a későbbi periódusok törlesztőrészlete maximum 10%-kal térhet el az első periódusban meghatározott HaviFix részlettől. Ezzel előre tervezhetővé válnak a devizahitelek törlesztőrészletei, a hitel teljes futamideje alatt. Az ügyfél törlesztési kötelezettsége forintban és periódusonként kerül rögzítésre, az aktuális árfolyam és kamatszint alapján. A törlesztőrészlet forintban történő rögzítése érdekében a hitel futamideje rugalmasan változik. Abban az esetben, ha az árfolyam vagy a kamatszint a rögzítés időpontjában meghatározott értékhez képest az ügyfél számára kedvezőtlenebb irányba változik, a hitel törlesztési ideje kitolódik, míg az ellenkező esetben a hitel visszafizetésének ütemezése akár rövidülhet is.


A HitelPajzs program másik fontos eleme a KamatPajzs szolgáltatás. Ez a hitel átalakításával akár a teljes hátralévő futamidőre védelmet biztosíthat az AXA ügyfeleknek a svájci frank esetleges további kamatemelkedésétől. Az AXA ügyfelei számára egy Magyarországon egyedülállóan hosszú kamatperiódusú, svájci frank alapú termék is elérhető lesz 2011. augusztus végétől, amellyel az ügyleti kamat 5, 10 vagy akár 20 évre is rögzíthető. A KamatPajzs kizárólag a svájci frank alapú AXA jelzáloghitelekkel már rendelkező ügyfelek számára lesz elérhető.

A HaviFix törlesztési mód igénylésének feltételei:

• a hitel futamideje már elindult és a teljes kölcsönösszeg kifolyósításra került,
• a hitel törlesztési módja annuitás
• a hitel eredeti futamideje nem hosszabb, mint 30 év
• a releváns adós életkora nem haladhatja meg a 65 évet (a releváns adós meghatározása a Bank
mindenkori belsı szabályzata alapján történik.)
• a kölcsön kamatperiódusa nem lehet hosszabb, mint 5 év
• a hitel aktuálisan nem áll fizetési könnyítés (moratórium) alatt, és annak lejártát követıen a korábban
esetlegesen felhalmozott kamat már megfizetésre került.
• a hitel nem áll állami árfolyamfixálás alatt
• az adósok életkora lehetıséget biztosít a hitel futamidejének növelésére
• a hitelügylet nem áll refinanszírozás alatt
• a hitelügylet nem késedelmes
• a hitelügylethez kapcsolódó fizetıszámlán nincs kihasznált hitelkeret, vagy korábban igénybe vett
hitelkeretbıl fennálló elhatárolt kamat.
• a hitelügylettel kapcsolatban nincs folyamatban futamidı hosszabbítás és/vagy elıtörlesztési kérelem

 

Címkék: