Így mentik meg a bankok a devizahiteleseket

Világgazdaság2011. június 23. 09:02

Várhatóan augusztus első felétől kell kínálniuk a bankoknak az árfolyamrögzítés lehetőségét a deviza alapú jelzáloghitellel rendelkező ügyfeleknek, ennek megfelelően meg is kezdték a felkészülést a hitelintézetek az adósmentő program keretében már bejelentett változásokra - írja a Világgazdaság.

A K&H Bank a belső egyeztetésekkel kezdte a munkát, számításaik szerint csupán az érintett ügyfélkör 3-5 százaléka kéri majd az árfolyamvédelmet. A bank eddigi törlesztéskönnyítő programját a jelzáloghitel-portfólió 12 százaléka vette igénybe. A CIB Bank ügyfélszolgálata megkezdte az igények telefonos felmérését, a bank 2009 áprilisa óta több mint hétezer hitelt strukturált át, jelenleg havi 300-400 esetben élnek az adósok a bank által nyújtott lehetőséggel.

Az MKB Bank arról számolt be, hogy a törvény fejlesztési, szabályozási, folyamatszervezési és erőforrás-átcsoportosítási feladatokat egyaránt ró rájuk. A bank programjai közül a választható törlesztőrészletű konstrukció a legnépszerűbb, ezt a futamidő meghosszabbítása és a tőkemoratórium követi. Az UniCredit is kínálja saját programjait, ezekkel már több mint 6500-an éltek, náluk a türelmi idő és a futamidő meghosszabbítása a legnépszerűbb.

 

Címkék: