Ő a válság legújabb áldozata: mi lesz veled hitelkiváltás?

Világgazdaság2011. május 20. 08:32

Felfüggesztette kereskedelmi tevékenységét a hazai devizaalapú jelzáloghitel-kiváltási piac egyik vezető szereplője az UCB Ingatlanhitel Zrt. - írja a Világgazdaság.

A kedvezőtlen piaci körülmények miatt ideiglenesen felfüggesztette a hitelezést a BNP Paribas csoport magyarországi, jelzálog-hitelezéssel foglalkozó cége, az UCB Ingatlanhitel Zrt. A társaság közlése szerint bár komoly lépéseket tettek, hogy fenntartsák az üzleti tevékenységüket, azonban szakértői vélemények alapján mégis elkerülhetetlen volt a hitelezés felfüggesztése. A lépést egyúttal szervezeti átalakítás is követi, elsősorban létszámleépítés keretében.

Hogy meddig is tart a kényszepihenő, arról egyelőre nincsenek információk. A társaság közlése szerint a piaci körülmények pozitív változásáig biztosan nem fogadnak be új szerződéseket. A már folyamatban lévő ügyeket viszont a döntés nem érinti, amennyiben a hitelt július 15-ig sikerül folyósítani.

Nem az UCB volt egyébként az első hitelkiváltással foglalkozó cég, mely lehúzta a rolót. Korábban az AXA-val kapcsolatban kaptak szárnyra olyan híresztelések, miszerint gyakorlatilag megszűnt a társaságnál a lakáshitelezés.

 

Címkék: