Még féláron sem kell autó

Pénzcentrum2011. március 30. 09:02

Enyhén bizakodnak ugyan a hazai autóforgalmazók, de nagy növekedést nem várnak az idei évtől sem az eladásokban. Az akciós gépjármű értékesítésnek vége, akkor sem lehetne Magyarországon több autót eladni, ha fél áron lenne -fogalmazta meg Gablini Gábor, a gépjármű-márkakereskedők elnöke a Napi Gazdaság kérdésére.

Dinamikus fejlődésre nincs esély az autópiacon ugyan, de az adóváltozás pozitív hatására számítanak a kereskedők. Tavaly az autóvásárlások 90%-a cégekhez volt köthető, de talán idén az SZJA változások hatására többen akarnak majd új gépjárművet vásárolni - reménykedik Gablini.

Az akciós ajánlatok ideje lejárt, részben ezért az árak nőttek. Az importőrök rájöttek, hogy nem érdemes nyomott áron behozni a kocsikat, hiszen azok nem fogynak sokkal jobban alacsonyabb áron sem. Ezért a kis növekedésért nem érdemes alacsonyabb az árakat erőltetni.


Vérten Sándor, a Porsche Hungaria kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az első 8-10 hónapban nem várnak lényeges változást, a céges flottamegrendelések dinamikája maradhat a tavalyi pörgő állapotban. A lakossági vásárlások növekedésére az év utolsó hónapjaiban lehet számítani.

A Ford Magyarország PR- és kommunikációs igazgatója szerint 2014-15-re érheti el a magyar autóeladások a 2008-ban látott értékeket. Idén 60 ezer fölé nőhet az értékesítés mennyisége.

Címkék: