Ők már mehetnek foglalózni: meg fogják kapni a lakáshitelt

Pénzcentrum2011. március 23. 15:14

Mint arról a Pénzcentrum.hu is beszámolt, egy új, ügyfélbarát szolgáltatással egybekötött lakáshitel terméket indított az UniCredit Bank. Az érdeklődők a megvásárolni kívánt ingatlan kiválasztása előtt megtudhatják, hogy a jövedelmi viszonyaik és az ingatlan piaci értéke alapján mekkora hitelre jogosultak. A kalkuláció alapján egy fél évig érvényes hitelígérvényt állít ki a bank, melynek birtokában az ügyfelek nyugodtabban választhatják ki és foglalózhatják le a majdani lakásukat. Az Előrelátó hitelről, valamint a bank már meglévő lakáshiteleseit értintő kérdésekről Komócsi Sándorral, az UniCredit Bank lakossági és kisvállalati divíziójának ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Pénzcentrum.hu: Mikor indult az Előrelátó hitel, eddig hány hitelígérvényt adott ki a bank?


Komócsi Sándor

Komócsi Sándor: Bár Előrelátó hitelünk kommunikációja még csak néhány napja indult, már mintegy tucatnyi esetben fordultak hozzánk azért, hogy a jövedelmi helyzetük alapján várható hitelösszeg ismeretében kezdhessék el a lakáskeresést. Mivel az Előrelátó nem egyszerűen csak egy új hiteltermék, hanem új típusú ügyfélkiszolgálásról is szól, amellyel az ügyfelek kezébe adjuk a felelős döntéshez szükséges időt és ismereteket, ismertebbé válásával számítunk az érdeklődés jelentős növekedésére.

További részletek az Előrelátó hitelről: Hitelígérvénnyel a zsebében ment lakást venni: könnyűszerrel tette le a foglalót

Pénzcentrum.hu: Ha feloldják a kilakoltatási moratóriumot, akkor az UniCredit hány lakáshiteles ügyfele számára válik elkerülhetetlenné a végrehajtás?

Komócsi Sándor: A moratórium július elsejei feloldása mögött a kormányzat és bankszövetség közötti megegyezés céljaiban három érdek egyszerre jelenik meg. Az egyik a fizetési nehézségekkel küzdő hiteleseké, a másik a költségvetési, lényegében minden adófizető állampolgáré, a harmadik pedig a gazdaság és társadalom számára egyaránt nélkülözhetetlen hitelezés működőképességének fenntartásáé.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Miután a megállapodás részletei még kidolgozás alatt vannak, ezért ma nagy biztonsággal csak annyi mondható el, hogy a moratórium feloldásakor a fizetési nehézségek között lévő hitelesek nagyon kis részét érinti majd annak veszélye, hogy ingatlana eljárás alá kerül, és ebbe a csoportba semmiképp nem tartoznak majd a legrászorultabbak.

Pénzcentrum.hu:
Hány hiteles ügyfél élt eddig valamilyen hitelkönnyítő módszerrel, az átstrukturálás után voltak-e visszaesők?

Komócsi Sándor: Az UniCredit Banknál lakossági hitellel rendelkező ügyfelek közül mintegy 6000-en vettek részt hitelkönnyítésben, és többségük problémamentesen tudja fizetni az esedékes törlesztőrészleteit.

 

Címkék: